Geen verwijzing wel screening
Het merendeel van onze patiënten wordt door een arts, praktijkondersteuner, verloskundige of tandarts doorverwezen. Hierna neemt de diëtist zelf contact op met de patiënt voor het inplannen van een intakegesprek.
Wanneer een cliënt rechtstreeks zonder verwijzing komt, wordt hij allereerst gescreend op pluis/niet pluis volgens module ‘ Screening Directe Toegankelijkheid Diëtetiek’. De screening is bedoeld om te beoordelen of de hulpvraag van de cliënt wel of niet bij de diëtist hoort en vervolgens of er wel of geen intakegesprek wordt ingepland.
1.
Intakegesprek
Tijdens het intakegesprek bespreekt u samen met de diëtist uw klachten, leefomstandigheden, hulpvraag, eetpatroon, bewegingspatroon, doel(en) en wensen. Ook zal de diëtist uw lichaamssamenstelling meten.
2.
Analyse van de lichaamssamenstelling
Aan de hand van een digitale weegschaal meet de diëtist de verhouding tussen lengte en gewicht (BMI of Body Mass Index), het vetpercentage, spiermassa, vochtpercentage en visceraal vet (buikvet). Deze analyses worden tijdens vervolgconsulten herhaald om veranderingen in uw lichaam te kunnen volgen en uw gezondheid te monitoren.
Bent u benieuwd naar uw vet- of spierpercentage?
3.
Persoonlijk behandelplan
Na of tijdens het intakegesprek, verwerkt de diëtist alle informatie in een persoonlijk advies en voedingsplan waarmee u zelf aan de slag gaat.
4.
Gedragsverandering en zelfmanagement
De diëtist beschikt over de juiste vaardigheden om u te helpen uw gewoontes en gedrag te veranderen en uw doel(en) te behalen. Ook ondersteunt de diëtist u bij het vasthouden van nieuw gedrag en gezonde leefstijl en op lange termijn. Want goede gezondheid is niet tijdelijk maar levenslang!
Vergoedingen
Eigen risico
De dieetadvisering valt onder uw verplichte eigen risico. Ook in 2024 is het verplichte eigen risico € 385,- per verzekerde per jaar. Het eigen risico betaalt u voor zorg die u gebruikt uit uw basisverzekering zoals, bloedonderzoeken en medicatie. Wanneer u het eigen risico heeft betaald, wordt de dieetadvisering door uw verzekering vergoed.
Onder de 18 jaar
Verzekerden tot 18 jaar betalen geen eigen risico en kunnen dus kosteloos gebruik maken van de dieetadvisering.
Ketenzorg
Dieetadvisering voor mensen met Diabetes Mellitus, COPD, astma en cardiovasculair risicomanagement (CVRM) wordt vanuit de ketenzorg aangeboden en valt dus buiten het eigen risico. De dieetadvisering wordt dan volledig vergoed.
Wij zijn met de partners met de ketenzorg HADOKS in de regio Haaglanden en ROHWN in West-Nederland.
Praktische vragen
Inhoudelijke vragen
Neem contact met ons op
Bent u geïnteresseerd of heeft u toch nog vragen? U kunt deze altijd stellen via de mail of telefoon.
TELEFOON
Direct bereikbaar op werkdagen van 9:00 - 17:00
+31 (0) 646 109 363
SOCIAL MEDIA
U kunt ons ok bereiken op onze social media kanalen