Diëtist

De diëtist is de meest succesvol paramedisch professional op het gebied van voeding, gedrag en leefstijl bij zoveel ziekte als gezondheid. De diëtist verleent wetenschappelijk advies, begeleiding en ondersteuning bij klachten of ziektes die met voeding samenhangen of door voeding beïnvloed kunnen worden.

De titel diëtist is een beschermde titel en alleen iemand met een afgerond vier jaar hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek mag zichzelf een diëtist noemen.

Ook staat de diëtist geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en moet ieder vijf genoeg accreditatiepunten hebben gehaald voor de herregistratie. Daarvoor moet de diëtist na- en bijscholingen blijven volgen en bewijzen dat zij over actuele kennis en ervaring beschikt. Hiermee bent u als cliënt gegarandeerd van behandeling en begeleiding die aan de kwaliteitseisen voldoet.

Lees op Kwaliteitsregister Paramedici meer hierover.

Het verschil tussen diëtist en gezondheidscoach

 Online bieden ook veel gezondheidscoaches en voedingskundigen zich aan voor voedingsadvies. Dit zijn geen beschermde titels, om je gezondheidscoach te noemen hoef je niet aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Hierdoor weet je niet zeker welke opleiding iemand heeft gevolgd en of iemand echt deskundig is. 

Diëtist als leefstijlcoach

Na het volgen van het post-Hbo verkorte module; leefstijlcoach voor diëtisten, beschikt de diëtist over de competenties die er nodig zijn om mensen te begeleiden naar een gezonde leefstijl. Tijdens de cursus wordt er meer verdiept in slaap, beweging, roken, alcohol en ontspanning.

Orthomoleculaire diëtist

De orthomoleculaire diëtist heeft naast de vier jaar Hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek, de opleiding orthomoleculaire geneeskunde afgerond. Hierdoor beschikt een orthomoleculaire diëtist over de juiste kennis en vaardigheden om dieper in te gaan op onderzoek en behandeling. 

 Lees verder wat doet een diëtist op: diabetesfonds.nl

parallax background

Neem contact met ons op

Bent u geïnteresseerd of heeft u toch nog vragen? U kunt deze altijd stellen via de mail of telefoon.

  • clients-hadoks
  • clients-kp
  • clients-nordenhaave
  • clients-rohwn
  • wsv-support